2016. január 11., hétfő

Zellerkrémleves Ch=68 g,P=109 mg.kcal:656.


Hozzávalók:
csont 20-25 dg
fehér- és sárgarépa 1-1 db
feketebors 2-3 szem
zeller 25 dg
olaj, vaj vagy margarin 1 kanál
zellerlevél 2 szál
főtt burgonya 2 db
tejföl 1 dl
tojássárgája 1 db.

A zöldségeket egészben főzzük meg a csonttal. sóval, borssal. 8 dl vízben.A zellert vajban vagy olajban kockára vágva fedő alatt puhára pároljuk.Néha felöntjük csontlével.A leszűrt zöldséglevet a zellerhez adjuk, és addig főzzük, míg szét nem fő.A levest a főtt kockázott krumplival turmixoljuk, vagy átnyomjuk passzírozón.Újra melegítjük,a tejfölben elkevert tojássárgát hozzáadjuk, de mát nem forraljuk, csak tálaljuk-
Tipp:Húslevesből gyorsabban elkészíthető ,a levesben főtt zellerrel is príma.Akkor nem kell a répa sem.Ha több krumplit főzök, a répákkal és krumplival franciasalátát készítek ha nincs húslevesem, de akkor a majonézhez is tojássárgát használva marad 3 fehérje, amit vagy almahabnak, vagy habkenyérnek, vagy palacsintához felhasználok.Csokoládékrém habgaluskával is belefér a diétába.(1. hét) Nem turmixolom, csak krumplinyomón küldöm át a levesbe a krumplit és a zellert. picit darabos, természetesebb az íze.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése