2016. január 4., hétfő

Lasagne édesen P=122 mg

Lasagne édesen P=122 mg

Hozzávalók:

lasagnetészta(csuszatészta is lehet)
tojás 2 db
tehéntúró 0.5 kg
főzőtejszín 15 dg
tej 125 ml
2 dl almapép
cukor 3 dg
alma 40 dg
fahéj csipetnyi
vaj 3 dg
olaj az edény kikenéséhez.

Elkeverjük a túróval a tojást, tejszínt, cukrot, tejet, a tésztát és túrót 4-4 részre osztjuk . az almát felszeleteljük,3 részre osztjuk.Az almapépet is 3-ba.Tűzálló edényt kikenünk, és belerétegezzük a tésztát, túrot, almapépet, almát felül tészta legyen, Rajta az utolsó adag túróval. Megszórjuk fahéjjal, és vajforgáccsal kevert kristálycukorral.45 1 a sütés ideje 180 fokos sütőben.

Tipp. időnként azért nézzünk rá, nehogy megégjen!Alma vagy tormareszelön, mixelve is gyorsan készíthetünk almapépet , de ezeket utoljára kell hagyni, ne barnuljanak meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése