Hozzávalók:
tyúkmell 1 db
fokhagyma 1-2 gerezd
tej 2 dl
burgonya 50 dg
füstölt szalonna 10 dg
olaj vagy vaj 5 dg
hagyma 3 db kisebb
petrezselyem 1 csomó
liszt, só.
CH=134 g
A húst kicsontozva, lebőrözve a rostokra merőlegesen felszeleteljük. Kiverjük. Fokhagymás tejben legalább 1 napig hűtőben tartjuk.Másnap leitatva lisztbe forgatjuk 1 dg olajon éppen csak átsütjük.Tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibéleljük,rárakunk egy sor karikázott krumplit. Megszórjuk a 4 részre vágott és sózott hagymával.Erre fektetjük a húst és meglocsoljuk a hússütő zsiradékkal.Kevés vizet adunk hozzá.Alufóliával szorosan lezárva kb 50 percig forró sütőben sütjük.Közben egyszer megfordítjuk a húst.60 perc alatt kész.
Tipp:családtagoknak:+ rizzsel tálaljuk, Petrezselyemmel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése