Hozzávalók:
gomba 20 dg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
tejföl 2 dl
olaj 3 dg
liszt 1 kiskanál(1dg)
só, bors.
A megtisztított répákat és a gombát egészben, sós vízben megfőzzük.Kiszedjük. a levét világos rántással (én olajhabarással)besűrítjük, tejföllel gazdagítjuk,és enyhén borsozzuk.A gombát és répákat nagyon apróra vágva visszatesszük a levesbe, és nokedlivel, vagy anélkül tálaljuk.
Tipp: ha előtte húslevest főztünk, gyorsan lehűtve kivesszük belőle a zöldséget, húsléből készítve ,gyors és príma,a habarásnál egyszerre keverem a lisztet, olajat, tejfölt, borsot könnyen simára.Elkészítési idő 40', ha nem kész levesből csinálom,levesből 15'.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése