Hozzávalók:
Hagyma 1 kg
vaj vagy olaj 10 dg
besamel 2,5 dl
tejszín 1 kanál
só, édesítő.
CH=162 g,P=13 mg
Elkészítjük a besamelt (következő recept).A hagymát kockázva bőséges kicsit sós forrásban lévő vízbe tesszük.3 percig forraljuk, hideg vízbe átszedjük.Majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük A fele olajat felmelegítjük, a hagymát beletesszük és fedő alatt pároljuk 3-4 percig.Összekeverjük a besamellel, sóval, édesítővel ízesítjük.Kis lángon kevergetve még 30 percig együtt főzzük.Átszűrjük sűrű szűrőn vagy szitán, de nem paszírozzukHa a tejszínt a szűrés előtt keverem hozzá, könnyebben dolgozok vele.. Először a tejszínt keverjük hozzá, majd az olajat és azonnal tálaljuk.
Tipp:az olajat azért keverjük a végén hozzá, hogy ne bőrösödjön.A mártást habverővel keverjük.Mindenféle száraz sülthöz, kemény tojáshoz illik. Chilivel, fehér borssal utánaízesíthetünk.
Én héjában sült krumplival nagyon szeretem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése