Zelleres burgonyasaláta P=160 mg
Hozzávalók:
burgonya 1 kg,
zeller 1 nagy vagy 2 kicsi (kb 25.30 dg összesen.),
cukor, só citromlé vagy ecet
P=160 mg
A burgonyát héjában megfőzve meghámozzuk és vékonyan szeleteljük.A zellert többször megmosva, kefével megsikálva folyóvízben leöblítve egészben megfőzzük, majd meghámozzuk.Vékonyan felkarikázzuk.Tálba rétegesen belerakjuk annyi salátalével, ami éppen elfedi.Legalább 1 órára hidegen tartva érleljük. Tetejére fehér, vagy fekete borsot szórunk, Ízlés szerint.
Tipp. A zellert nem szabad túl puhára főzni,mert a szeletelésnél összetörik,és kellemesebb, ha kicsit ropogós.Inkább pároljuk, mint főzzük kevés vízben.A kisebb, fiatalabb gumóknak 20-30' a főzési ideje, kuktában 10 '. Mindig fehér borsot használok, de a salátalébe is teszek. A levet előre elkészítem, és lehetőleg gyorsan, még nem kihűlve teszem bele a főtt dolgokat. Így sokkal jobban átveszik egymás és a lé ízét.Először hideg vízbe állítva hűtöm, csak utána teszem a frigóba.Ha más az ízlése a család egyes tagjainak, a borsot adagonként is lehet hozzáadni a végén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése