2016. január 4., hétfő

Sonkás-gombás torta P=183 mg

Sonkás -gombás torta P= 183 mg

Hozzávalók:

 leveles tészta (mirelit) 1 csomag
gomba 10 dg,
hagyma 1 db
 ráma margarin vagy vaj, olaj, 8 dg,
sajt egyben(lehetőleg edami) 5 dg,
főtt sonka egyben 5 dg,
tojás 2 db
tej 2,5 dl
0,5 dg só (fél teáskanál)
Őrölt bors 0,5 dg
szerecsendió késhegynyi.

A fellazult tésztát vékonyra nyújtjuk.Kerek 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazva kilisztezve  kibélelünk vele.Előmelegített sütőben közepes erővel aranybarnára sütjük.A gombát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.Olajban együtt világosbarnára pároljuk .Kihűtjük. a sajtot és a sonkát egyforma apróra kockázzuk, a hideg hagymás gombával összekeverjük. A masszát az elősütött tésztára elsimítjuk. A tejjel jól felvert tojásokat sóval,borssal szerecsendióval fűszerezve r ráöntjük. Még 15 percig sütjük.(amíg a tojások jól meg nem kötnek).

Tipp: a leveles tésztát , amint kibéleltük a formát, villával sok helyen szurkáljuk meg, nehogy felhólyagosodjon.Ha épp nem lehet kapni, otthon is elkészíthető, de akkor érdemes nagyobb adagot csinálni, mert macerás, és a többit adagokban lefagyasztani.Bármikor elővehető és édes vagy sós süteményt varázsolhatunk vele gyorsan.
Ezt az ételt borral, sörrel teával kínálhatjuk. Köszvényeseknek nem szabad alkoholt inni,!!!.Savanykásabb alkoholmentes üdítő is való hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése