2016. január 3., vasárnap

Hamis gulyásleves P=188 mg

Hamis gulyásleves P=188 mg

Hozzávalók:
burgonya 80dg,
saját húsleves(vagy erőleves kocka 2 db) 1,2 l,
1 kis fej vöröshagyma,
Őrölt kömény,
gulyáskrém,1 kiskanál
lecsó 1 evőkanál,
 fél tasak mirelit galuska, vagy  1 tojással 10-15 dg lisztből saját,
 1 evőkanál olaj, só, pirospaprika.

Hagymát olajon megpároljuk apróra vágva,meghintjük a köménnyel, majd 2 perc múlva a  paprikával.Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit , gyengén sózzuk.Felöntjük a levessel vagy vízzel ,amibe a 2 kockát belemorzsoljuk, ha felforrt , egy kiskanál gulyáskrémet, egy evőkanál lecsót hozzáadva puhára főzzük.Végén belefőzzük a nokedlit vagy beletesszük és felforrósítjuk benne a mirelit galuskát.A főzési idő max. 35 perc, + az előkészítés.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése