2016. január 12., kedd

Savanyúkáposzta-saláta (almával, hagymával) Kcal 230, Ch=32 g, P=227 mg)


Hozzávalók:
savanyú káposzta 40 dg
kefir vagy joghurt 1 dl
alma 1 db
hagyma 1 db
kapor 1 cs,. vagy szárított
kömény 1 csipet (őrölt)
esetleg pici salátafűszer.

A savanyú káposztát jól lecsöpögtetjük.Az almát és hagymát káposztareszelőn megreszeljük, Mély tálban összekeverjük.A kefirt a fűszerekkel alaposan összekeverjük, ebbe tesszük  az összekevert káposztát és hagymát. Én az almát azonnal vagy a legelején, vagy a végén  a mártásba, hogy ne barnuljon.Legalább 1 óra hosszat hűtőben érleljük.
Tipp:a káposztát ne mossuk ki, csak csöpögtessük le, a kész salátát hermetikusan takarva tegyük a hűtőbe, különben  minden káposztaszagú lesz. A fűszerekkel óvatosan bánva apránként adagoljuk a joghurthoz, számítva a káposzta sósságával.A végén lehet pótolni.Aki utálja reszelni a hagymát, mint én, apróra vágva is lehet hozzátenni, az almával együtt.Ha nincs otthon kefir vagy joghurt, tejjel higított  tejföllel is jó.Ha túlfűszereztük, akkor is segít a tejföl, de akkor a sűrű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése