2016. január 12., kedd

Csokoládékrém habgaluskával Kcal 830,Ch72,P.22

Hozzávalók
a habgaluskához:

tojásfehérje 3 db
só csipet
édesítő 7 dg cukornak megfelelő

a krémhez:
tej 3,75 dl
tojássárgája 3 db
kakaó 2 púpozott evőkanál
édesítő 5 dg cukornak megfelelő
kávés vagy csokoládés pudingpor 0,5 csomag.

A fehérjéket csipet finomított sóval (vagy őrölt)Kemény habbá verjük az édesítővel.A tejet felforraljuk.2 forró tejbe mártott evőkanállal galuskákat kanalazunk ki, a forró tejbe tesszük és 2 'ig lefedve,majd megfordítva újabb 2 'ig keményedni hagyjuk őket. Nem forraljuk!! a tejből kivéve szűrőben  félre tesszük.
A 3 tojássárgáját, a kakaóport, édesítőt, pudingport 3-4 kanál hideg tejjel simára keverünk,állandó kevergetéssel a meleg tejhez adjuk,  újra felforrósítjuk, de már nem főzzük.Habverővel 1'-ig keverjük, poharakba vagy tálba öntjük,  a galuskákat rátesszük és lehűtve tálalásig a hűtőben tartjuk.

Tipp: soha nem szabad tovább főzni a tejet sem a galuska, sem a krém készítésekor.Tálaláskor - ha nem gyerekeknek  készítettük - ráönthetünk nem diétázóknak 1-2 likőrőspohár csokoládé, vagy kávélikőrt.Nálunk vagy vezet, vagy diétázik, vagy gyerek majdnem mindenki, így nem teszünk rá.Viszont mutatós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése