a habgaluskához:
tojásfehérje 3 db
só csipet
édesítő 7 dg cukornak megfelelő
a krémhez:
tej 3,75 dl
tojássárgája 3 db
kakaó 2 púpozott evőkanál
édesítő 5 dg cukornak megfelelő
kávés vagy csokoládés pudingpor 0,5 csomag.
A fehérjéket csipet finomított sóval (vagy őrölt)Kemény habbá verjük az édesítővel.A tejet felforraljuk.2 forró tejbe mártott evőkanállal galuskákat kanalazunk ki, a forró tejbe tesszük és 2 'ig lefedve,majd megfordítva újabb 2 'ig keményedni hagyjuk őket. Nem forraljuk!! a tejből kivéve szűrőben félre tesszük.
A 3 tojássárgáját, a kakaóport, édesítőt, pudingport 3-4 kanál hideg tejjel simára keverünk,állandó kevergetéssel a meleg tejhez adjuk, újra felforrósítjuk, de már nem főzzük.Habverővel 1'-ig keverjük, poharakba vagy tálba öntjük, a galuskákat rátesszük és lehűtve tálalásig a hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése