Hozzávalók:
zöldborsó mirelit vagy konzerv 1 db
gomba 10 dg
petrezselyem 1 csomó
hagyma 1 db
olaj 1 kiskanál
liszt 2 kiskanál
só.
CH= 39 g
Az olajon üvegesre pároljuk az aprított hagymát. Hozzáadjuk a gombát szeletelve és a borsót, ha mirelit. a konzervvel csak a végén forrósítjuk össze.Sózzuk és 15 percig pároljuk.Ha a gomba is párolt, nem kell csak megszórni a hagymát liszttel, felengedni 8 dl vízzel, bele a hozzávalókat és átforralni.Ha nyers, előbb megszórjuk a liszttel, úgy adjuk hozzá a többit.a petrezselymet is hozzátesszük apróra vágva.25 perc alatt kész.
TIPP:rizst szoktam beletenni, ha van készen,, ha nincs 1 tojásból 3 kanál liszttel nokedlit szaggatok bele. A cukorbetegnek kevesebb borsóval külön kiveszek egy adagot, vagy előtte szétszedem, és a konzerv borsót könnyebben elosztom. Nokedlival, rizzsel is vigyázva bánok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése