2015. április 5., vasárnap

Keltorta CH=198 g

Hozzávalók:
sertéspörkölt: lehet mirelit is 30 dg
spagetti 20 dg
kelkáposzta 1 nagy
tejföl 2 dl
olaj 1 kiskanál
só.

CH=198 g

A kelt sós vízben leveleire szedve megfőzzük.Közben sós vízben a spagettit is. pici olajat téve a vízbe( ez minden tésztafélére vonatkozik) így nem ragad össze.Forró vízzel leöblítjük.Tortaformát kibélelünk kellevelekkel, miután olajjal az oldalát is megkentük. Egymásra rétegezzük a spagettit és a pörköltet levelekkel elválasztva a rétegeket.tetejére is levél kerül.Tejföllel leöntve sütőben pirulásig sütjük.Széleit késsel meglazítva tálra borítjuk.Tortaszerűen szeleteljük. 60 perc alatt kész.
TIPP. A tésztaléből fokhagymalevest készítek. Nem borítom, hanem tepsiben adagokra vágva csak kiemelem lapáttal.Az edény oldalát is ki kell bélelni levéllel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése