Hozzávalók:
sertéscomb 4 szelet
margarin vagy olaj 5 dg
hagyma 1 db kicsi vagy 1 kanál hagymakrém
mustár 1 kanál
piros fűszerpaprika édes
fehér bor 1 dl vagy könnyű vörös
tejszín 1 dl
liszt 1 teáskanál
reszelt sajt 5 dg
só, bors.
CH=26 g
A húst kiverjük, a széleit bevagdossuk,a forró olajban mindkét oldalát átsütjük.Kivesszük.Az olajhoz adjuk a nagyon apróra vágott hagymát vagy krémet,letakarva 1-2 percig pároljuk, néha megkeverjük. A paprikát,mustárt hozzáadva felengedjük a borral, a húst visszatesszük,sózzuk, borsozzuk.25-30 percig letakarva kis tűzön pároljuk.A húst kivéve tűzálló edénybe tesszük. a tejszínből a liszttel habarát készítünk és a léhez.adva, kevergetve felforraljuk.Leöntjük vele a húst, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 6-8 percig pirítjuk.
TIPP:a borral óvatosan bánjunk, 1 dl-nél többet ne használjunk.A húst csak akkor sózzuk, borsozzuk, ha a boros lébe az elősütött szeleteket párolásra visszatettük. Ha nagyok a szeletek, felezzük meg. gyorsabban kész és puhább.Zsíros húst ne használjunk. ha nincs otthon fehér bor, pótolhatjuk könnyű vörös borral, l. kadarkával, de fehérel jobb.Mindenféle köret illik hozzá:burgonya, rizs, krokett vagy főtt tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése