Hozzávalók:
paradicsom 4-5 db
fehér- vagy vöröshagyma 4-5 db
kígyóuborka 2-3 db
snidling 2 csomó
különböző színű paprikák 2-3 db
juhsajt 15 dg
majonéz 1 üveg
CH=100 g
A paradicsomot (van aki leforrázza és meghámozza) feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk,az uborkát fél szeletekre vágjuk, a paprikát nagy kockára.Üvegtálban rétegesen egymásra rakjuk a zöldségeket,a tetejét megkenjük majonézzel és rászórjuk az apróra vágott snidlinget, morzsolt juhsajtot.
TIPP. juhsajt nélkül is finom, a paradicsomot csak olyanoknak hámozzuk, akiknek a gyomra különben nem bírja.Héjastól egészségesebb.Ha nem szeretjük a majonézt lehet tartárral is, vagy olaj és só, bors, citromlé keverékével leönteni. csak ebben az esetben rétegeket is fűszerezni kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése