2015. április 5., vasárnap

Rakott makaróni CH=196 g

Hozzávalók:
makaróni 25 dg
tojás 6 db
tejföl 2 dl
kolbász 20 dg
só, kevés olaj.

CH=196 g

A tésztát ujjnyi darabokra tördelve sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük.A tojást keményre főzzük.Kiolajozott jénai aljába tesszük a tészta harmadát, rá a karikázott tojást.Újra tészta ,és arra  karikázott kolbász, majd a tetejére a harmadik adag tészta kerül.Tejföllel bekenve forró sütőben megsütjük.Tálalás előtt  a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal is.50 perc alatt kész.
TiPP: mindig egy tojással többet főzők. ha elrepedne , ne érjen bosszúság. Ha megmarad, szendvicsekbe,díszítésre , saláták tetejére reszelve felhasználható.A tésztaléből ehhez paradicsomlevest főzök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése