Hozzávalók:
zeller 2 közepes
darált hús 30 dg
tej 3-4 dl
tejföl 1 dl
olaj 2 kanál
pirospaprika, só.
CH=34 g
A zellert vékony csíkokra vágva a darált hússal forró olajon átpirítjuk.Felöntjük annyi tejjel, hogy teljesen ellepje.Ízlés szerint fűszerezve befedve sütőben addig sütjük, míg a tej elpárolog.Ez kb. 20-25 perc.Tálaláskor beletesszük a tejfölt.35 perc alatt kész.
TIPP:.Petrezselymes rizsre tálalom, ami nincs beszámítva a ch-ba, tehát +.3 púpozott kanál rizs kb. 35 g ch.Borssal szoktam tovább ízesíteni. Nagyon lédús, tehát aki szereti a mártást, annak így, másnak fedő nélkül ajánlom a sütés második felében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése