Hozzávalók.
Ponty 1 kg
füstölt szalonna 10 dg
hagyma 2 db
konzervlecsó 2 kanál (vagy 3-3 db paprika, paradicsom)
burgonya 80 dg
tejföl 2 dl
olaj 2 kanál
só, bors.
CH=185 g
A halat megpucolva oldalait beírdaljuk és a szalonnát vékony csíkokban beleillesztjük.Az olajozott, de előtte beáztatott agyagedénybe(római tál, römertopf néven is ismert)alulra tesszük a halat, rá a karikázott krumplit.Arra a karikázott hagymát és végül a lecsót.Közben rétegenként felváltva sózzuk borsozzuk és a tetejét beborítjuk a tejföllel.Közepesen erős sütéssel kb. 60 percre tesszük a sütőbe.Ezután levesszük a tetejét , és tovább hagyjuk benn pár percig.Forrón tálaljuk.
TIPP:Én a halast kérem, hogy pucolja meg és vágja le 1-1 szeletben a két oldalát, így ki is filézi.Alulra teszem a krumplit és a hagymát, Így nem olyan szép, de jobb az íze.80 perc az elkészítése.Aki nem cukros, petrezselymes rizzsel dúsíthatja a köretet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése