Hozzávalók:
csiperkegomba 25 dg
zsenge zöldborsó 12 dg
majonéz 1 dl
citromlé 1 kanál
tejföl 4 kanál
snidling és turbolya 1-1 kanál
só, bors.
CH=40 g,P=178 mg
A gombát apróra vágjuk, a borsót 10 másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk és azonnal kivesszük.Hideg vízzel leöblítve kettévágjuk.Salátástálban összekeverjük a majonézt, tejfölt, citromlevet, snidlinget és hozzáadjuk a gombát, borsót.Sót, borsot.Tetejét aprított zölddel díszítjük.
TIPP:a saláta ízét a bors befolyásolja, tehát a kedvenc (fehér, zöld) változatot használhatjuk. Turbolyát nem szoktam hozzá tenni, mert a snidlinget szeretjük nagyon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése