Hozzávalók:
gomba 40 dg
majonéz 4 kanál
bors ,só
petrezselyem aprítva 2 kanál
citromlé 1 kiskanál
tojás 3 db
kínai kel 10 dg
hagyma 1 db
CH=39 g ,P=289 mg
A gombát 5 percig sós vízben főzzük, lehűtjük. Meglocsoljuk citromlével, felszeleteljük.A hagymát apróra vágjuk és leforrázzuk. a tojásokat keményre főzzük.Hűlés után szintén apróra vágjuk.A kínai kelt vékony csíkokra metéljük.Salátástálban a majonézzel, sóval, borssal elkeverjük és hozzáadjuk az előkészített anyagokat. tetejét petrezselyemmel megszórjuk.
TIPP. az eredeti recept sima kelkáposztát ír, nekem a kínai vált be. a bors is fekete, de jobban szeretjük fehér borssal.A gomba, ha nagyon friss:akár a fehér vagy a barna(francia)csiperke nyersen is jó hozzá.Mindig a gombát adom elsőként a majonézhez, hogy ne barnuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése