2015. április 15., szerda

Salzburgi galuska CH=33 g, P=15mg

Hozzávalók:
tojás 6 db
vaj 1 kanál
vaníliás cukor 2 csomag
citrom reszelt héja 1 db
édesítőpor 7,5 g cukornak megfelelő
liszt 1 kanál
só.

CH=33 g ,P=15 mg

FINOM, DE CSAK A RECEPTET KAPTAM, NEM SÜTÖTTEM.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. a tojásokat szétválasztjuk.Nem túl mély tűzálló tálat kivajazunk, és édesítőporral vékonyan megszórjuk. A tojássárgákat a citromhéjjal, édesítővel, vaníliás cukorral habverővel sűrű masszává keverjük.Mindezt hőálló tálban, mert utána gőz fölött vízfürdőben tovább keverjük kifehéredésig.A fehérjéket csöpp sóval nagyon keményre verjük és összekeverjük a sárgákkal. Nagyon óvatosan hozzászitáljuk a lisztet.Ebből a keverékből nagy kanállal galuskákat szakítunk.Egymás mellé, a kikent formába pottyantjuk.Az edény oldalánál körbesimítjuk és megint megszórjuk édesítővel. középen  rácsra téve kb. 10-15 percig sütjük.
TIPP: a sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert összeesik.Gyümölcsmártással vagy felhígított lekvárral tálaljuk.Annak ch értéke nincs beleszámolva!!Elektromos habverővel 2-3 perc múlva lehet is a vízfürdőbe tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése