Hozzávalók 4-6 adag:
ecetes uborka 1 db nagy
vörös káposzta kb, 50dg
burgonya 50 dg
alma 3 db
hagyma 1 db
citromlé 1 dl
tejföl 2 dl
édesítő, só.
CH=201 g,P=66
Az uborkát karikázzuk, enyhén sózzuk,a káposztát nagyon vékonyra csíkozzuk. Sózzuk.a krumplit hajában főzve meghámozva karikázzuk.Az almát negyedelve héjastól szeleteljük.Elrendezzük egy tálban, amit később lefedhetünk és leöntjük a következő mártással:
A hagymát pépesre reszeljük, összekeverjük a citromlével, mézzel(mű) vagy édesítővel, a tejföllel.
TRÜKK: a káposztát gyengén sózzuk és nem csavarjuk ki, mert sok értékes tápanyag kimegy belőle, tejföl helyett joghurttal is készíthetjük.
TIPP: főtt tojással, sonkával( a nem köszvényesnek) vitamindús fogyókúrás vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése