Hozzávalók 2 adag:
liszt 12 dg
tej 1,25 dl
tojás 2 db
só,őrölt bors
hagyma 1 kis fej
olaj, vaj vagy margarin 3 evőkanál
gomba 15 dg
petrezselyemzöld 1 csokor
Ch=105 g, P=66mg
A lisztből, tejből tojásokból palacsintatésztát keverünk, sózzuk, borsozzuk.A hagymát apróra vágva 1 kanál olajban megpároljuk, a szeletelt gombát hozzáadjuk és zsírjára pirítjuk.A petrezselymet apróra vágjuk és a KIHŰLT gombával együtt a tésztához adjuk.A gombapároló serpenyőt kitöröljük, a maradék olajat átforrósítjuk benne,és a masszát beleöntjük.Pár percig közepes lángon sülni hagyjuk,majd darabokra tépve még 5 percig sütjük.
TIPP: ha konzerv gombám van, vagy fagyasztóból kivett, először a gomba a serpenyőbe lecsurgatva, rá a tészta és úgy összekeverve.Teával, savanyúval gyors vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése