2015. március 18., szerda

Szalonnagombóc- leves

Hozzávalók:
zsemle 1 db szikkadt
szalonna 6 dg
hagyma 1 db kivdi
 liszt 1 evőkanál
zsemlemorzsa 1 evőkanál
tojás 1 db
 metélőhagyma 1 csomó
húsleves(vagy kocka)0,5 l
só,bors, szerecsendió.

CH=75

1. A zsemlét vékonyan felszeletelve vízbe áztatjuk
2. a szalonnát és a hagymát aprózzuk, a kisült szalonnához adjuk a hagymát és néha megkeverve  fedő alatt halványsárgára pároljuk..Kihűtjük..
3.A zsemlét kinyomkodjuk , amennyire csak tudjuk,Tálba téve összekeverjük a szalonnás hagymával, liszttel, prézlivel,sóval, borssal, szerecsendióval, tojással és fél órára állni hagyjuk.
4. a húslevest felforraljuk és 2 kiskanál segítségével gombócokat szaggatunk bele.Széles szájú lábasban  a forrástól 10 percig lassan  főzzük.
5.a tányérban vágott snidlingre merjük.
TIPP:az egyik kiskanállal kiveszünk a masszából, a másikkal belesegítjük a levesbe. mindkettőt a forró levesbe mártjuk minden gombóc előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése