2015. március 25., szerda

Paprikás sertésnyelv

,Hozzávalók:
sertésnyelv 80 dg
füstölt szalonna 5 dg
hagyma 12 dg
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
olaj 4 dg
só,bors, babér
pirospaprika

CH=21 g

.A nyelvet sós,  szemes borsos, babéros vízben 20-22 percig főzzük.Hideg vízbe téve a bőrét lehúzzuk.Felszeleteljük.A szalonnát apró kockára vágva üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, 3-4 percig hevítjük. majd megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük és kevés vízzel felöntjük.Beletesszük a kockázott paradicsomot és paprikát, a szeletelt nyelvet.Kevés főzőlével felöntjük és puhára pároljuk.
Tipp: cukrosnak sós burgonyával, a többieknek lehet nokedlival tálalni. Ha drága a paradicsom  és a paprika, lecsóval (2  dl) is jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése