2015. március 27., péntek

Bányászgaluska

Hozzávalók:
nokedli 2 csomag mirelit vagy 1 kg
hagyma 2 db
gulyáskrém vagy paprikalekvár 1 kanál
tejföl 2 dl
olaj 1 kanál
pirospaprika, só.

P=176 mg

A nokedlit megfőzzük vagy felolvasztjuk.Az olajban halványra pirítjuk az apróra vágott vagy reszelt hagymát.Elkeverjük a paprikával és a gulyáskrémmel.Kevés vízzel felöntve sűrű pörköltlevet készítünk.Összekeverjük a galuskával, és kizsírozott tepsibe öntve tejfölt teszünk a tetejére.Gyenge tűzön vagy gőzben átforrósítjuk.Mirelitből 25 perc alatt kész.
Tipp:szezonban uborkasalátával vagy fejessel adom asztalra.A levéből levest:buggyantott tojás- vagy zöldborsólevest készítek 5 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése