Hozzávalók:
nyúlcomb 4 db
sárgarépa 1 db
hagyma 1 db
fehérrépa 1 db (tőzeg)áfonyalé vagy lekvár 1 kanál
5-6 szem angol bors és bors
babér 1 db
húsleves 2 dl
citrom 1/2 leve és héja
szilvalekvár (diab.) 1 kanál
kakukkfű, olaj,
só, bors, édesítő.
CH= 41 g
A húst sózva, borsozva forró olajon erős tűzzel gyorsan megpirítjuk.Hozzáadjuk a nagyra kockázott zöldségeket, a fűszereket ,a húslevest és lassú tűzön 45 percig pároljuk.Közben 30 perc elteltével beletesszük a citromhéjat és levet.ha puha, a húst tálba szedjük, a visszamaradt léhez adjuk az édesítőt, lekvárt és áfonyalét vagy lekvárt.5 percig pároljuk, leszűrjük, visszatesszük a húst és még együtt a végén 15 percig pároljuk .
Tipp: nem diétázónak tésztával, cukrosnak főtt krumplival ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése