Hozzávalók:
csirke 1 db közepes
petrezselyem 1 nagy csomó
gyömbér szárított, vagy 2 dg friss reszelve
liszt 1 kanál
só,fehér bors, citromlé
tejszín vagy tejföl 1 dl.
CH=24 g
A csirkét feldarabolva lábasban annyi vizet öntünk rá, hogy elfedje.Sóval, aprított petrezselyemmel majdnem puhára főzzük.Hozzáadjuk a gyömbért és készre főzzük.A húst kivéve melegen tartjuk.A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverve a léhez adjuk és állandóan keverve besűrítjük.Fehér borssal, pár csepp citromlével ízesítjük és visszatesszük bele a húst,
Tipp. sok petrezselymet használjunk, ha sűrű a mártás tejszínnel hígítsuk. Nem bőrösödik. ha kevés olajat keverünk bele.Csak combból is príma. legkevesebb ch-s köret a főtt krumpli, de a nem diétázóknak az igazi köret a zsemlegombóc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése