2015. március 19., csütörtök

Nyúl diós -tormás mártásban

Hozzávalók:
csontos nyúlcomb,
zöldség
olaj 5 kanál
sűrített paradicsom 2 kanál
borókabogyó 2 kanál
bors 6 szem
babérlevél 12 db
2-2 kanál gin, vörösbor(portói)
torma só bors.
A mártáshoz:
szegfűszeg 1 db
borókabogyó 2 db
dió 15 dg
vaj 15 dg
zsemlemorzsa
2,5 kanál olaj

CH=67 g

A húst kicsontozzuk. a csontot.A csontot az olajon megpirítjuk. Hozzáadva a zöldségeket 5 percig sütjük, feleresztjük a paradicsompürével és 3 pohár vízzel, befűszerezzük.Lassú tűzön addig főzzük, amíg a fele el nem párolog.Elkészítjük a mártást!:a diót, szegfűszeget, borókabogyót ledaráljuk.Vajjal összekeverve annyi morzsát teszünk hozzá, hogy még kenhető legyen.A csontfőzetet leszűrjük, és fél pohárral félreteszünk belőle.Hozzáadjuk a tormát, gint, bort és nagy lángon 5 percig főzzük.Félretesszük. A combokat sózzuk, borsozzuk, olajon megpirítjuk.Hozzáöntjük a főzetet és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.A húst kivesszük, bekenjük a mártással és serpenyőben még 5 percig sütjük, amíg be nem barnul. a húst felszeleteljük, és a felmelegített szósszal nyakon öntjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése