Hozzávalók 2 adag :
sovány sertéshús 2 kicsi kb. 8 dg-os szelet
olaj, vaj vagy margarin 1 evőkanál
só, bors
alma 2 db
fehér bor 0,35 dl
krémsajt 4 evőkanál
őrölt fehérbors 1 teáskanál
só, citromlé
17 g CH és 268mg P
A megmosott, letörült, enyhén kivert szeletek mindkét oldalát forró olajban 2-3 perc alatt kisütjük.A serpenyőből kivesszük, sózzuk, borsozzuk,melegen tartjuk. Az almákat hámozva negyedeljük,és vékony szeletekre vágjuk.Fedő alatt 3 percig pároljuk a hús után maradt zsiradékban.A borral felöntjük, hozzákeverjük a krémsajtot,és kis lángon pár percig keverve összefőzzük.A fehér borsot beleszórjuk, megkeverjük,sóval, citromlével ízlés szerint ízesítjük.A húst visszatéve átmelegítjük.
FORTÉLY.:a mártást nagyon enyhe tűzön főzzük,keverjük.A húst visszatéve csak melegítsük, mert törik bőrösödik.
TIPP: burgonyakrokettel, rizzsel tálalhatjuk..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése