2015. március 21., szombat

Gomba saláta

Hozzávalók:
konzerv fehér bab 4 kanál
olaj 4 kanál
ánizsmag 0,5 kiskanál
balzsam ecet (meggyecet)3 kanál
édesítő kevés
hagyma 1 db
madársaláta 15 dg
rókagomba 20 dg
só, bors

CH=66 g, P=116 mg

A babot lecsepegtetjük,2 kanál forró olajban az ánizzsal együtt átmelegítjük.Hozzáadunk 2 kanál ecetet, sózzuk, borsozzuk. Édesítőt adunk hozzá.A hagymát kockázva összekeverjük a babbal és az olajba téve lehűtjük..A serpenyőben 2 kanál olajon megpirítjuk a gombát nagy lángon. Hozzáadjuk a maradék ecetet,sózzuk, borsozzuk.A madársalátát és a babos hagymát tányérokra szedjük, rátesszük a gombát és azonnal tálaljuk.
TIPP: más kemény húsú gombát is használhatunk, Pl. rizikét vagy laskát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése