Hozzávalók:
cékla 4 db
burgonya 2 db
alma 2 db
kovászos(csemege) uborka 2 db
hagyma 1 db
majonéz 1 dl
joghurt 1 dl
petrezselyem apróra vágva 2 kanál
torma 1 kanál
só, bors,édesítő.
CH=140 g, P=151 mg
A céklát és a krumplit sütőben puhára sütjük. Meghámozzuk.Kockára vágjuk.Elkészítjük a majonézt, vagy elővesszük, összekeverjük a joghurttal és tormával, sóval, borssal, édesítővel ízesítjük. Az almát felkockázva gyorsan belekeverjük, hogy ne barnuljon, majd az uborkát és hagymát apróra vágva adjuk hozzá.petrezselyemmel szórva tálaljuk a krumplira és a céklára öntve.
TIPP:először készítem a mártást,és a még meleg burgonyát teszem legelőször bele, utána a többit .így sokkal jobban magába issza az ízeket.A céklára csak ráöntök mindent ami összeállt, mert így nem színezi el az egészet.Főzve is jó sütés helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése