2015. március 27., péntek

Gnocchi(rozmaringos nudli)

Hozzávalók:
burgonya 1 kg
vaj 35 dg
liszt 2 pohár(4  dl)
tojás 2 db
 só, bors
a mártáshoz:
olaj 2 kanál
húsleves ˝˝köszvényes˝˝ 1 dl
vaj 10 dg
sajt erős illatú 3 kanál
fokhagyma 2 gerezd
rozmaringág 10 cm.

P=270

A kockázott krumplit sós vízben főzzük, leszűrjük, áttörjük. Közben  a tojást felverjük, összekeverve a vajjal, liszttel, sóval, borssal. A krumplival összegyúrjuk. 2 cm-.es rudakat sodrunk, és gyorsan nudlivá vágjuk.Közben vizet forralunk. és 3-4 adagban, ahogy felvágtuk, a nudlit ,kifőzzük. Időnként Óvatosan megkeverjük, ahogy a felszínre jön, leszedjük szűrő kanállal.
Elkészítjük a mártást:Az aprított fokhagymát vajon megfuttatjuk és felöntjük a húslevessel.Hozzáadjuk a vágott rozmaringot és 5 percig főzzük.Végül hozzáadjuk a vajat. leöntjük a tányérban a mártással a nudlit és megszórjuk a sajttal.
Tipp: a főzőléből közben paradicsomlevest szoktam csinálni.Nem kell rántani vagy habarni, csak a pürét és babért, édesítőt, sót bele és összeforralni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése