2015. március 20., péntek

Egyszerű raguleves

Hozzávalók:
csirkefarhát 4  vagy nyak !  12 db bőr- és  zsírtalanítva
vegyes zöldség 25 dg (répák, karalábé, zeller)
vöröshagyma 1 db
zöldborsó 5 dg (konzerv vagy külön főzve)
petrezselyem 1 csomó
liszt 1 kanál
olaj 1 kanál
só, bors, pirospaprika
nokedli negyed csomag mirelit vagy 3 kanál lisztből.

CH=81 g, P=257 mg zöldborsó nélkül

A ˝húst´˝ nagyon  lepucolva föltesszük főni. a zöldséget kockázva tesszük a levesbe,a hagymát nagyon apróra vágva.Sózzuk, borsozzuk, ha puha olajhabarást adunk hozzá.Beletesszük vagy belefőzzük a nokedlit és csak tálalás előtt adjuk hozzá a petrezselymet.50  perc alatt kész
TIPP: a borsókonzerv kész, a családnak csak a tálalás előtt teszem bele a tányérba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése