2015. március 20., péntek

Tojássalátával töltött cékla

Hozzávalók:
Apró cékla 0,5 kg
édesítő, ecet 2 kanál
babér 2 db
kömény csipetnyi
torma 1 db
tojás 4 db kemény
póré 10 cm vagy ezüsthagyma 1 db
citromlé 1 dl
petrezselyem 1 csomó
olaj 1 kanál
só.

CH=60 g, P= 142 mg

A céklát lesúrolva hideg vízben feltéve édesítővel,ecettel, a babérral és a köménnyel tormával 45 percig  főzzük.A  tojásokat is keményre. a céklát meghámozva a tetejéről kis szeletet levágunk és kivájjuk.Elkészítjük a tojássalátát: a tojást kockázzuk, a hagymát vékonyra karikázva olajjal, citromlével, petrezselyemmel ,sóval összekeverjük és a céklákba töltjük. egy óra alatt kész.
TIPP: ha magunknak készítem , nem vendégnek, vagy összekeverem az egészet, vagy a tányéron egymás mellé téve mindenki úgy eszi, ahogy akarja. A kivájt céklát is feltálalom..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése