Hozzávalók:
1 doboz mirelit kelbimbó (vagy 1 kg friss, jobb de lassabban kész)
tej 2 dl
liszt 10 dg
tojás 2 db
só, köménymag
olaj a sütéshez.
CH=140 g
A kelbimbót kevés vízben, köménymaggal, sóval 10 (frissnél 20 perc)percig főzzük,A tojásból liszttel , tejjel palacsintatésztát készítünk. Egy viszonylag kisebb edénybe de akkorába, hogy egy szűrőkanál kényelmesen beleférjen, 3-4 ujjnyi forró olajban a tésztába mártott kelbimbóból a szűrőkanállal belemártva kisütjük. A 3,4 darabonként kisült kelbimbót lecsurgatjuk, és tálra tesszük.
TIPP: burgonyapürével vagy natúr főtt burgonyával tálaljuk.Diétázóknak teával vagy sörrel.Burgonyasütő rácson egyszerre többet lehet kisütni, vagy olajsütő rácsán.A maradék tésztából szódavíz hozzáadásával levesgyöngy süthető.Vagy palacsinta.Nagyon lecsurgatjuk a kelbimbót bundázás előtt!!
45 perc alatt kész!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése