2015. március 24., kedd

Bajor csirke

Hozzávalók?
csirke 1 nagy vagy 2 kicsi
sárgarépa 2 db
 fehérrépa 2 db
hagyma 1 db
citromlé 0,5 dl
diónyi vaj vagy olaj
zsemlemorzsa 2 kanál
 tejföl 2 kanál
só.

CH= 75 g

A csirkét kétfelé vágva sózzuk, a hosszú csíkokra vágott répákat tűzálló edény aljára az olajra terítjük Sózzuk. .Ráfektetjük a csíkokra vágott hagymát és erre a húst.Citromlével Ízesítjük.Lefedve, lassú tűzön megpároljuk.Beforraljuk a levét egy ujjnyira,bevonjuk a húst tejföllel, megkóstoljuk,  ha kell utánasózunk.Megszórjuk zsemlemorzsával, és sütőben 15 percig még fedő nélkül sütjük.
Tipp. egyszerű, csak vigyázat , kevés sóval íztelen!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése