2015. március 27., péntek

Almahab

Hozzávalók:
alma 1 kg
vaj 5 dg
fehér bor száraz 1 dl
citrom 1 db
édesítő
tojás 2 db
meggy- vagy cseresznyebefőtt diab.

CH=95 g P=157 mg

Az almát hámozva felszeleteljük, és a vajon a borral olyan puhára pároljuk, hogy fakanállal szét tudjuk nyomni.Belereszeljük a citrom felének héját és belenyomjuk az egész levét. Édesítőt hozzáadva kihűtjük.HOZZÁADVA 2 TOJÁS FEHÉRJÉT  lehetőleg géppel felverjük.Tálba téve körberakjuk a gyümölccsel és hűtőben tároljuk fogyasztásig.30 perc alatt kész.
Tipp: ha épp nem kell máshoz, majonéznek használom a tojássárgát.Mivel a borból kifő az alkohol, gyermek is eheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése