2018. január 18., csütörtök

Segítség kiegészítés

1 megjegyzés:

  1. 49. hét Borleves

    hozzávalók:
    fehér bor 0,5 liter
    víz 2,5 dl
    kevés citromhéj
    tojás 4 db
    5 kanál cukornak megfelelő édesítő
    1 dg (1 kávéskanál)finomliszt
    kifli

    A bort összeöntjük a vízzel,, hozzá a darabka citromhéjat és felforraljuk. Másik edényben 4 tojás sárgáját az édesítővel és a liszttel habosra keverjük. A forró bort először cseppenként, majd finoman hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre és habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ízlés szerint édesíthető!
    Fortély
    A bort nem szabad sokáig forralni, mert elmegy az aromája. max.1-2 perc.
    Tipp
    Csészében tájaljuk pirított kiflikarikákat tegyünk mellé!
    Tioo

    VálaszTörlés