hozzávalók: fehér bor 0,5 liter víz 2,5 dl kevés citromhéj tojás 4 db 5 kanál cukornak megfelelő édesítő 1 dg (1 kávéskanál)finomliszt kifli
A bort összeöntjük a vízzel,, hozzá a darabka citromhéjat és felforraljuk. Másik edényben 4 tojás sárgáját az édesítővel és a liszttel habosra keverjük. A forró bort először cseppenként, majd finoman hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre és habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ízlés szerint édesíthető! Fortély A bort nem szabad sokáig forralni, mert elmegy az aromája. max.1-2 perc. Tipp Csészében tájaljuk pirított kiflikarikákat tegyünk mellé! Tioo
49. hét Borleves
VálaszTörléshozzávalók:
fehér bor 0,5 liter
víz 2,5 dl
kevés citromhéj
tojás 4 db
5 kanál cukornak megfelelő édesítő
1 dg (1 kávéskanál)finomliszt
kifli
A bort összeöntjük a vízzel,, hozzá a darabka citromhéjat és felforraljuk. Másik edényben 4 tojás sárgáját az édesítővel és a liszttel habosra keverjük. A forró bort először cseppenként, majd finoman hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre és habverővel állandóan kevergetve felforraljuk. Ízlés szerint édesíthető!
Fortély
A bort nem szabad sokáig forralni, mert elmegy az aromája. max.1-2 perc.
Tipp
Csészében tájaljuk pirított kiflikarikákat tegyünk mellé!
Tioo