Tojáspörkölt burgonyagombóccal Ch=73 g, p=83 mg.kcal:611+839
Hozzávalók:
pörkölthöz:
tojás 8 db
hagyma 1 db nagy
paradicsompüré 1 kiskanál
pirospaprika, só
olaj 2 kanál
A burgonyagombóchoz:
burgonya 25 dg főtt, áttört
búzadara 1 kanál
olaj 1 kiskanál
petrezselyemzöld 1 csomó
tojás 1 db
liszt. só
Az apróra vágott hagymát az olajon sárgára pirítjuk,meghintjük pirospaprikával és hozzáadjuk a paradicsompürét.A keményre főtt tojásokat megpucolva hosszában negyedeljük, és a felforrt lébe tesszük. Elkészítjük a gombócot:Az áttört burgonyát és a darát olajban megpirítjuk(én nem), majd a tűzről levéve petrezselyemzölddel megszórjuk.Beletesszük a tojást és sózzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyű tészta legyen.Gombócokat forralva belőle lobogó vízben kifőzzük.Különlegesen finom, ha készen sült hagymakarikákkal megszórjuk.(lisztbe mártva, bő forró olajban sütve).
Tipp:A gombócot a végén állítom össze, nem folyósodik el. A levéből és a maradék paradicsompüréből levest főzök.A grízt és krumplit nem pirítom.A pörkölthöz kevés vizet adok, úgy forralom össze.Elkészítési idő 35'.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése