2015. április 21., kedd

Tejfölös raguleves kocsonyahúsból CH=61 g

Hozzávalók:
karalábé 0,5 db
fehérrépa 2 db nagy
kocsonyahús 0,5 kg (mirelit)
hagyma 1 db
sárgarépa 2 db nagy
zeller 1 db kicsi
tejföl 1 dl
ételízesítő 1 kanál
babérlevél 2-3 db
liszt 1 kanál
egész bors, só.

CH=61 g

A húst apró darabokra vágva leforrázzuk és pár percig állni hagyjuk a vízben.A vizet leöntve újraöblítjük,és kb. 2 l hideg vízben az egészben hagyott hagymával és zöldségekkel, babérral, sóval, borssal egész puhára főzzük.Amíg a hús a csontról le nem válik.Kiszedjük a hagymát és a húst, a levest a lisztből és tejfölből készített habarással, és az ételízesítővel ismét felforraljuk.A húst kicsontozva és a forró levest ráöntve tálaljuk.90 perc minimum kell a főzéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése