Hozzávalók:
sertéspörkölt (mirelit is lehet)35 dg
rizs 20 dg
sajt 10 dg
CH=162 g
A pörköltbe beleforgatjuk a rizst és felöntjük annyi vízzel,hogy bőven ellepje.Fedő alatt 5 percig forraljuk.A fedőt rajta hagyva elzárjuk alatta a lángot és a fedőre több réteg konyharuhát teszünk.60 percet állni hagyjuk, majd megkeverjük, ha kell utánasózzuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
TIPP:Savanyúság illik hozzá.Kész pörköltből 25 perc főzési idővel +a 60 perc pihentetéssel számolhatunk.Nálunk az egyik kedvenc.Saját pörköltet , ha főzök, teszek a fagyasztóba is pár adagot, így gyorsabban készítek sok ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése