2015. április 30., csütörtök

Párolt banános (barackos)csirke CH=barackkal 75 g banánnal 123 g

Hozzávalók:
csirke 1 db kb 1,5 kg
banán 5 db
száraz fehér bor 1 dl
rum 1,5 kanál
olaj 4 dg+2,5 dg
gyömbér, só, bors.

CH=Őszibarackkal 75 g, banánnal 123 g

A csirkét 4-6 részre osztva forró olajban minden oldalán megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd leöntve rummal meggyújtjuk.Hozzáadjuk a bort csipetnyi gyömbért, és 1 óra hosszat lassú tűzön pároljuk.A banánt vagy  barackot olajon picit megsütjük, vékonyan felszeleteljük,Előmelegített tálra téve a húst leöntjük a szósszal és körberakjuk a gyümölccsel.
Tipp: aszalt sárgabarack is jó hozzá szintén picit átsütve,de a dobozos vagy nyers Őszibarackkal ízlik a legjobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése