Hozzávalók:
vaj 7 dg
liszt 6 dg
tej 4,5 dl
só, szerecsendió.
CH=63 g,P= 9mg
A vaj felét a liszttel forrón összekeverjük, de nem pirítjuk.A forró tejet habverővel állandóan keverve hozzáadjuk.Sózzuk, A szerecsendiót hozzáadjuk.Kis lángon kb. 30 percig forraljuk.Szitán átszűrve állandóan habverővel keverve hozzáadjuk a maradék vajat.
TIPP:a mártás sűrűségét mindig az határozza meg, milyen célra használjuk, mivel ez a 4 alapmártás egyike, és felhasználhatósága nagyon sokrétű. Ezért, ha egyszerre többet készítünk, porelánedényben hűtőben napokig eláll.Mindig át kell forralni felhasználás előtt.Soha ne abban az edényben tegyük el, amiben készítettük.Krokettekhez, pudinghoz, sajtos krémhez , sajtos vagy sonkás , tormás rolóhoz nagyon sűrűre főzzük.Én nem szoktam átszűrni, mert nekem nem csomós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése