Hozzávalók:
sárgarépa (karotta) 4 db nagy
sült hús 30 dg
Főtt, füstölt hús 10 dg
Ecetes uborka 2 db
tejföl 3 dl
vaj 5 dg vagy olaj
só,ecet.
CH=173 g
A répákat hosszában kettévágjuk. Érdemes többet tisztítani, amit később fagyasztóból kivéve lehet használni, mert a karotta könnyen törik.Belsejüket kikaparjuk, és az egészet lobogva forró, sós,ecetes vízbe téve minimum 10 percig forraljuk.Érdemes villával vagy hústűvel megnézni, és ha egyszerűbben akarjuk készíteni főzés után is kivájhatjuk, úgyis kell a belseje is.legfeljebb kicsit keményebb marad a közepe.Leszűrjük, tűzálló tálat kikenünk. A sárgarépákat belerakjuk, mint egy csónakot,körülrakjuk a kivájt részekkel.A húsokat összedaráljuk, kevés tejföllel és a kis kockára vágott uborkával összekeverjük. Megtöltjük vele a répákat és a maradék tejföllel leöntjük az egészet.Apró olajcseppekkel megszórjuk és forró sütőben megsütjük.40 perc alatt kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése