Hozzávalók:
sertéskaraj 60 dg
gyöngyhagyma(vagy ezüst, más néven fehér hagyma) 20 dg
fokhagyma 3 gerezd
póréhagyma(vagy szintén ezüsthagyma)a póré túl rostos
petrezselyemzöld 1 csomó
sárgarépa 50 dg
vaj 5 dg
só, bors
zsiradék 10 dg
CH=82, P=1042 mg
A húst sózva kizsírozott tepsiben nem túl nem túl forró sütőben gyakran 1-1 dl vízzel locsolva 30 percig sütjük.Ekkor hozzáadjuk a hagymákat, fokhagymát és borsozzuk.Puhára sütjük.Vékony csíkokra vágjuk a sárgarépát és forrásban lévő vízben fedő alatt 5 percig főzzük.Leszűrjük és forró vajban átforgatjuk.Megsózzuk, melegen tartjuk.A kész húst felszeletelve a répa mellé adjuk.Petrezselyemmel díszítjük.
50 perc, és kész!
TIPP: a répa főzőlevébe 1 doboz konzerv zöldborsót öntve , olajhabarással és petrezselyemmel ízesítve csöpp só és édesítő hozzáadásával tésztát belefőzve 5 perc alatt kész a leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése