csirkemell (személyre számított adag), köszvényesnek 8 dg
hagyma 1 db
fehér vermut 1 dl
tejföl folyékony 2,5 dl
kurkuma csipetnyi
só, fehér bors
majonéz 1,5 dl
olaj (olíva) 5 kiskanál
Pesto vagy (pisto) sült paradicsom 1 kis üveg
CH=44 g P=135 mg 8dg hússal
A felszeletelt hús feltekerjük, és az egyik végét hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük. Tölcsért kapunk.Megtöltjük pestóval.A hagymát apróra vágjuk és az olajon a kurkuma hozzáadásával megfonnyasztjuk beleöntjük a vermutot és addig melegítjük,amíg 2/3 része el nem párolog. belekeverjük a tejfölt, pár percig forraljuk és sózzuk.A hússzeletek tetejét bekenjük majonézzel,és 6 percre forró sütőbe tesszük.220 fokra.Majd a sütőt kikapcsolva még 2 percig benn hagyjuk.Tányérra tesszük a húst, leöntjük a mártással és zöldpetrezselyemmel díszítjük.
TIPP: nagyon fontos, hogy vékonyak legyenek a szeletek a feltekerés miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése