2015. március 20., péntek

Puding mazsolamártással

Hozzávalók:
tej 0,5 l
karamell- vagy vanília pudingpor 1 csomag
mazsola 2 kanál
rum 0,5 dl
édesítő, fahéj
darabka citromhéj.

CH=131 g, P=32 mg

a pudingport 2-3 kanál tejjel simára keverjük .Széles szájú edényben felforraljuk a tejet.A tűzről levéve állandóan keverve hozzáadjuk a tejes port. Habverővel pár percig erősen verjük.Vízzel kiöblített formá(k)ba töltjük. Ha kihűlt, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.Közben a mazsolát a rumban legalább fél órát áztatjuk.2,5 dl vízbe édesítőt, citromhéjat, mazsolát megfőzünk forrásig és a jéghideg pudingra tálaljuk. Az egész fahéjat előbb kivesszük, vagy eleve fűszertojásban tesszük oda.
TIPP: ha adagokban akarjuk tálalni és nincs formánk, csészékbe fagyasztjuk és kiborítva a tányérra tesszük mellé a mártást. Gusztusosabb, mint a kenődő , az viszont egyben szép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése